![Knodel Knodel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63497b49-0a49-4caf-8e56-f95ea8e002e6/Derivates/5439dc60-73f5-4fe5-a3c1-199f24ab8b16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane bianco, non completamente raffermo (di 1 giorno)
- 200 g di latte tiepido
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 150 g di speck a cubetti o a fette
- 3 fili di erba cipollina fresca
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di burro
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 50 g di farina
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2918.3 kJ / 697.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canederli alle albicocche
1 Std. 50 Min
Spatzle alla barbabietola
30min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Paparot
1 godz. 5 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30min
Gnocchetti de gris
30min
Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro
1 godz. 5 min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Knödel
50 Min
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Gnocchi di polenta
25 Min