![Canederli alle albicocche Canederli alle albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b68ec8b-d60c-4fd3-87c6-974d745c0439/Derivates/c7561d21-4f4e-4e3e-a192-64cf9eb8dee7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canederli
- 60 g di burro a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di semola di grano duro
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 20 albicocche piccole
- 10 zollette di zucchero
Terminare la preparazione
- 120 g di burro a pezzi
- 180 g di germe di grano
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle fragole e mandorle
1 Std. 20 Min
Cocktail alla frutta
Brak ocen
Salsa al cren
120 Std. 10 Min
Birnen-Senf
30 dk
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1h 30min
Sciroppo anice e liquirizia
20min
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50min
Infuso menta e liquirizia
25 dk
Knödel
50min
Quiche al mascarpone e pomodori
1h 30min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Frappè pesca, té verde e menta
10min