Canederli alle albicocche

Canederli alle albicocche

3.4 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Canederli
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di ricotta fresca ben scolata dal siero
    250 g
  • di farina di semola di grano duro
    50 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • uova
    2
  • di farina tipo 00
    150 g
  • albicocche piccole
    20
  • zollette di zucchero
    10
  • di farina tipo 00 q.b.
  • di farina tipo 00
Terminare la preparazione
  • di burro a pezzi
    120 g
  • di germe di grano
    180 g
  • di zucchero
    50 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 508 kcal / 2125 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 54.1 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...