Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- ½ cucharadita de azúcar
- 450 g de harina de trigo
- ½ cucharadita de sal
- 60 g de leche
- 30 g de yogur griego
- 20 g de aceite (y algo más para engrasar el bol)
- 1 yema de huevo
-
1
cucharada de semillas de sésamo negro
lub 1 cucharada de semillas de nigella - 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4380 kJ / 1048 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 166.6 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Bretzel
1 godz. 15 min
Pan de aceitunas
3 Std.
Pan rústico de cúrcuma
9 Std. 30 Min
Fatayer con queso y menta
1 Std. 5 Min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Pan rápido a la plancha
25min
Pan de pascua judío (Matzá) - Israel
20min
Panes pita
1 godz. 50 min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3h 20min
Pan básico
3h 45 min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min