![Caramel feijoa upside down cake Caramel feijoa upside down cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eba8d159-84c2-4aa3-880f-b5f8a8dc636e/Derivates/6aa31db0-6e6a-4f05-be03-90445967fb6d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- olive oil spray, for greasing
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g brown sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 - 6 feijoas, trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
Cake
- 70 g unsalted butter, softened
- 100 g caster sugar
- 200 g plain flour
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g milk
- 50 g natural yoghurt
- 1 tsp bicarbonate of soda
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1681.1 kJ / 400.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 174.8 mg
Alternatywne przepisy
Afghan biscuits
25min
Lolly cake
4h 5min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1 godz. 55 min
Feijoa jelly
27h 40 min
Feijoa celebration cake
1ч. 30 мин.
Chicken and feijoa curry
35min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Feijoa chutney
1h 15min
Feijoa crumble slice
1 godz. 5 min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1 godz. 5 min
Cheese and bacon scones
35min
Mini cheese scones with savoury butter
30min