Urządzenia i Akcesoria
Caramel feijoa upside down cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Topping
-
olive oil spray for greasing
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
brown sugar150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
feijoas trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)3 - 6
Cake
-
unsalted butter softened70 g
-
caster sugar100 g
-
plain flour200 g
-
ground ginger1 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
milk150 g
-
natural yoghurt50 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
174.8 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1681.1 kJ /
400.3 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
54.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
NZ mustard sauce
15 min
ANZAC biscuits
40 min
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Feijoa chutney
1 godz. 15 min
Feijoa crumble slice
1 godz. 5 min
Basic muffin mix
30 min
Afghan biscuits
25 min
Vanilla and honey toasted muesli
35 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min
Better banana cake
45 min
Pikelets
35 min