Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- olive oil spray, for greasing
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g brown sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 - 6 feijoas, trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
Cake
- 70 g unsalted butter, softened
- 100 g caster sugar
- 200 g plain flour
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g milk
- 50 g natural yoghurt
- 1 tsp bicarbonate of soda
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1681.1 kJ / 400.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 174.8 mg
Alternatywne przepisy
Lolly cake
4h 5min
Ginger fluff
50 min
Feijoa jelly
27 godz. 40 min
Feijoa chutney
1h 15min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 godz. 20 min
Cheese and bacon scones
35 min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5min
Ginger slice
1h 35 min.
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Afghan biscuits
25 min