Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pestek dyni
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
150
g oliwy z oliwek, extra virgin
lub 150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno - 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2084.8 kJ / 498.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 50.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1014.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z jarmużu
25 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 Std. 10 Min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 Std. 15 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Konfitura z płatków róży
15min
Chrzan z jabłkami
15min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Pasta z jarmużu
15min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Ćwikła
50min
Sos tatarski
5 Min