Pesto z czosnku niedźwiedziego
TM6 TM5

Pesto z czosnku niedźwiedziego

4.9 (276 ocen)

Składniki

  • 50 g pestek dyni
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
    lub 150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • 1 płaska łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2084.8 kJ / 498.3 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
3.1 g
Tłuszcz
50.2 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
1014.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy