
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy50 g
-
mleka ciepłego100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru10 g
-
wody ciepłej200 g
-
mąki pszennej chlebowej600 g
-
soli1 łyżeczka
Wierzch
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki1
-
oliwy z oliwek45 g
-
wody50 g
-
soli gruboziarnistej1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
256 kcal /
1071.5 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Focaccia
2 godz. 50 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.