Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 221.7 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.4 g
- Błonnik
- 17.8 g
- Sód
- 5145.1 mg
Alternatywne przepisy
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Char Kway Teow
15 Min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Masala Squid
25 Min
Nasi Lemak
45 Min