Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 500 g di patate sbucciate e a pezzi
Salsa piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di paprika piccante
- ½ peperoncino piccante fresco a fettine sottili
- ½ cucchiaino di Tabasco
- 1 cucchiaio di aceto di vino rosso
- 130 g di salsa di pomodoro (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 500 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di peperoni al vapore
40min
Uova sode
20min
Patate con salsa allo yogurt
45min
Patate novelle al burro e erbe
50 分钟
Patate speziate
1h 15 min
Patate svedesi
55min
Spiedini di pollo, zucchine e patate viola
50 分钟
Salsa bois boudran
10 分钟
Tiella di verdure a vapore
1 godz. 20 min
Tartare di pomodori e peperoni
15 分钟
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1小时 30 分钟
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 分钟