Torta integrale al profumo di agrumi

Torta integrale al profumo di agrumi

3.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 1 arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero di canna
  • 300 g di ricotta fresca scolata
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 3 uova
  • 230 g di farina integrale
  • 70 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • cacao amaro in polvere q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 235 kcal / 983 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...