Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di robiola a pezzi
- crostini tostati di pane bianco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 4088 kJ / 977 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 85.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipollata
1h
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Salsa della nonna
3h 30 min.
Salsa appetitosa
10 min.
Tapenade al tonno
10 min.
Mousse speziata
10 min.
Salsa selinuntina
15 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 Std. 25 Min
Aroma di capperi
4h 10min
Salsa di cipolle al balsamico
35min
Pesto rosso
15 min
Pinzimonio al Gorgonzola
30min