Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla cortada en cuartos
- 120 g de beicon en lonchas cortadas en tiras
- 20 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ramillete de espárragos verdes cortados en trozos de 3 cm
- 200 g de nata líquida
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de agua
- 200 g de pasta corta seca (tiburones, macarrones, etc.)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Salmón con salsa de queso manchego
40 min
Macarrones a la carbonara para dos
20 min
Pasta con champiñones y nata
30 min
Medias lunas de calabacitas y huevo con salsa picante
Brak ocen
Espaguetis al pesto con aroma de cítricos
35 Min
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30 min
Lasaña de raviolis con requesón y jamón
1 Std. 15 Min
Caracolas con champiñones y garbanzos
20 min
Macarrones alpinos
45 Min
Risotto con pera y gorgonzola
30 min
Risotto con nueces, uvas y gorgonzola
30 min
Carbonara vegetariana
15min