Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán

Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán

4.1 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Berenjenas asadas
  • 3 berenjenas
  • 3 - 5 pellizcos de sal
  • 80 g de aceite de oliva
  • 100 g de bulgur
  • 250 g de agua
  • 50 g de cebolleta en trozos
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
Salsa de yogur y azafrán
  • 15 - 30 g de zumo de limón
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 diente de ajo
  • 180 g yogur griego
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 50 g de granos de granada
  • 30 g de piñones tostados
  • hojas de albahaca fresca

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 351 kcal / 1469 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...