Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chips de batata
- 300 - 350 g de batata (pelada y cortada en rodajas de 1-2 mm)
Paté de calabacín
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 chorrito de aceite de oliva para servir
- 350 g de calabacín (cortado en cuartos y luego en trozos de 3-4 cm)
- 10 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharada de tahini
- 1 pellizco de cayena molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 324.9 kJ / 77.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza de coliflor
40 min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15 Min
Mug cake de yogur
20 min
Hamburguesas de calabacín con salsa tzatziki (HESTAN CUE)
40 min
Crema crudívora de brócoli
1 godz. 10 min
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40 min
Hummus
5min
Crujiente de coliflor
1h
Cuscús de coliflor y verduras crudivegano
20 min
Ensalada de algas y setas
40 min
Bolitas de arroz integral con sésamo
1h
Minipizzas de coliflor y queso con tomate (sin gluten)
1h