Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de remolacha cocida en trozos
- 80 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de azúcar
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- ½ achicoria roja (aprox. 150-180g)
- 1 pellizco de sal
- 30 g de aceite de oliva
Montaje
- aceite de oliva
- harina de fuerza
- 200 g de queso gallego (tetilla o Arzúa Ulloa) en rebanadas
- 6 nueces peladas (12 mitades)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 534.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hamburguesas de coliflor y queso
30min
Hamburguesas de brócoli con vinagreta de rabanitos
1 Std.
Empanadillas de calabaza, espinacas y cebolla caramelizada
2h
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1h 45min
Miniquiches de lombarda con queso de cabra
1 Std.
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40min
Ensalada de trigo sarraceno con salsa de hierbas
30min
Pizza de remolacha y kale
2 Std. 30 Min
Hamburguesas de arroz integral
45min
Zoodles con boloñesa rápida de lentejas
15 Min
Hamburguesas de lentejas y quinoa
1 Std.
Risotto integral de espárragos y puerros
1 Std.