Wersje kompatybilne
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 140 g de agua
- 150 g de harina de fuerza
- 150 g de harina integral
- 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
- 15 g de aceite de girasol
- 1 cucharadita de sal
Relleno de coliflor
- 10 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 200 g de ramilletes de coliflor
- 1 diente de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
- 1 chile verde fresco (sin semillas)
- 20 g de mantequilla clarificada (Ghee), y algo más para freír
- ¼ de cucharadita de comino en grano
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1041 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 Std.
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55min
Vindaloo de cordero - India
1 Std. 40 Min
Estofado de cordero con leche de coco (Rendang) - Malasia
55min
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2h 40min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3 Std. 20 Min
Cuscús marroquí
1 Std.
Pan indio
45 Min
Samosas vegetarianas
1 Std. 45 Min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5 Std.
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2 Std.
Naan indio
1 Std. 40 Min