Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
-
2
ramitas de menta fresca (solo las hojas)
lub 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) - 50 g de aceite de oliva
- 800 g de carne picada de cordero
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 60 g de pan rallado
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 - 3 cucharadas de harina de trigo (para rebozar)
- 100 - 200 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1164 kJ / 277 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New England clam chowder (Sopa de almejas de Nueva Inglaterra)
2óra
Sopa griega de garbanzos
25 Min
Salsa de limón para carnes blancas
5 min
Estofado de cordero con hinojo
50min
Tagliatelle con guisantes a la menta y jamón ibérico
2óra 30p
Nems de langostinos con emulsión de piña
25 Min
Raviolis de pollo y eneldo (Kreplach) - Israel
1h 30 min
Tostadas galesas de queso (Welsh rarebit)
15 min
Cestas de lentejas con butifarra
1h 20min
Ratoncitos de patata
1óra
Salsa de cacahuetes (Kacang sambal) - Indonesia
5 min
Arroz pilaf con frutos rojos
45 min