Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème fouettée
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 50 g de sucre glace
Custard au chocolat
- 350 g de chocolat fondant, en morceaux ou en callets
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 100 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'oeufs (moyen)
Blancs d'oeufs et finition
- 6 blancs d'oeufs (moyen)
- 1 pincée de crème de tartare
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 799 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Glace au chocolat
12h
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2 Std.
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Potage façon minestrone
50min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Sorbet citron
8h 30min
Sorbet aux fruits
10min
Pizza Margherita
2hod. 10min
Pâte à crêpe
1h 15min
Sauce hollandaise
25min
Ketchup de tomates
1h 15min