Tarte aux coings

Tarte aux coings

1.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
16 tranches

Składniki

Coings cuits lentement
  • 1500 g d'eau
  • 800 g de sucre
  • 6 coings nettoyés et coupés en 2
  • 250 g d'amandes, avec peau
  • 100 g de jus de citron, fraîchement pressé
Cake
  • 160 g de sucre
  • 125 g de beurre en cubes, et plus pour graisser
  • 1 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
  • 150 g de farine fermentante
  • 3 c. à soupe de café fait maison
  • ½ c. à café de levure chimique
  • du sucre glace pour saupoudrer
  • de la crème pour accompagner

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 451 kcal / 1887 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...