Torta Red velvet

Torta Red velvet

2.8 123 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 fette

Składniki

Torta red velvet
  • 2 uova (da 60 g)
  • 300 g di yogurt naturale bianco
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 375 g di zucchero
  • 375 g di farina tipo 00
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • ½ cucchiaino di colorante alimentare rosso in gel o in polvere (vedere consigli)
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
Frosting al formaggio
  • 300 g di zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 150 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
  • 525 g di formaggio fresco spalmabile

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 552 kcal / 2309 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...