Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 3 uova a temperatura ambiente
- 180 g di farina
- 130 g di zucchero
- 25 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Crema
- 1 pezzo di scorza di limone
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina
- 500 g di latte
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 2 pezzi
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Cupcake con panna montata
55 Min
Uova di cioccolato pasquali
2 Std. 30 Min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 Min
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Profiterole bianco
3 godz. 15 min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1 godz. 20 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Cream tart
4 Std.
Torta mimosa
1 Std. 5 Min