
Urządzenia i Akcesoria
Red velvet cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette
Składniki
Pan di Spagna
-
burro q.b. per imburrare
-
di farina tipo 00250 g
-
di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)10 g
-
di sale1 pizzico
-
di lievito in polvere per dolci2 cucchiaini
-
di zucchero250 g
-
stecca di vaniglia i semini1
-
uova2
-
di aceto bianco1 cucchiaino
-
di bicarbonato di sodio1 cucchiaino
-
di latticello240 g
-
di colorante alimentare rosso2 cucchiaini
Crema
-
di panna (min. 30% di grassi) fredda500 g
-
di formaggio fresco spalmabile250 g
-
di mascarpone250 g
-
di zucchero a velo150 g
-
di codette colorate preferibilmente rosse1 - 2 cucchiai
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
594 kcal /
2485.3 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
39.5 g
Węglowodany
54.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
23.4 g
Sód
401.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Dolci americani
10 Przepisów
Włochy
Włochy