Red velvet cake

Red velvet cake

4.0 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b. per imburrare
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci
    2 cucchiaini
  • di zucchero
    250 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • uova
    2
  • di aceto bianco
    1 cucchiaino
  • di bicarbonato di sodio
    1 cucchiaino
  • di latticello
    240 g
  • di colorante alimentare rosso
    2 cucchiaini
    15 - 20 gocce di colorante alimentare, rosso
Crema
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    500 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di zucchero a velo
    150 g
  • di codette colorate preferibilmente rosse
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 594 kcal / 2485.3 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Sód 401.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...