![Red velvet cake Red velvet cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6694D137-C433-49FB-A5CC-CCAF576326BA/Derivates/845CD1F7-F8A6-4C85-B826-86816F3F6755.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 120 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 250 g di farina tipo 00
- 10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 250 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 2 uova
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 240 g di latticello
-
2
cucchiaini di colorante alimentare rosso
lub 15 - 20 gocce di colorante alimentare rosso in gel
Crema
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di mascarpone
- 150 g di zucchero a velo
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate, preferibilmente rosse
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Cupcake Cappuccino
50min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 godz. 30 min
Naked cake al cioccolato
4 godz.
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 godz.
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1hod.
Torta Red velvet
3 Std.
Ganache al cioccolato
12h 20min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.