Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b. per imburrare
- 250 g di farina tipo 00
- 10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 250 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 2 uova
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 240 g di latticello
-
2
cucchiaini di colorante alimentare rosso
lub 15 - 20 gocce di colorante alimentare rosso
Crema
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di mascarpone
- 150 g di zucchero a velo
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate, preferibilmente rosse
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2485.3 kJ / 594 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 401.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 min
Glassa al cioccolato
20 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Chiffon cake cappuccino
1h 10 min
Crema al burro al cacao
10 min
Glassa al burro
10 min
Pasta di zucchero
1h 10 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Torta Red velvet
3 Std.
Cream tart
4h
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min