Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
lub 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 340 g
- Kalorie
- 3321 kJ / 794 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 156 mg
Alternatywne przepisy
Schöberl
20p
Germknödel
1h
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Mohnnudeln
1h 30min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Topfenstrudel
2h 10min
Mohnstrudel
2h 30min
Kirschenstrudel
1h 45min