Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 340 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 Prisen Salz
- 2 TL Backpulver
- 280 g Weizenmehl, universal
- 30 - 40 g Milch
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g rote Ribisel, von den Rispen gezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1855 kJ / 443 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 131 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenmarmelade
35 min
Marillenkuchen
1h 30min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Ribiselschnitten
1h
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Zwetschkenröster
1h 30min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ribiselgelee
55 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min