Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 380 g Milch und 1 EL zum Bestreichen
- 105 g Zucker
- 10 g frische Germ
- 40 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Größe M)
- 2 ¼ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 300 g Mohn
-
40
g Rum
lub 40 g Milch - 40 g Powidl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 667 kJ / 159 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Nussstrudel
2h 30 min
Topfengolatschen
50 min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Salzstangerl
1h 25min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min