Urządzenia i Akcesoria
Burgenländerkipferl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
70 Stück
Składniki
-
Zucker260 g
-
Walnüsse200 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
frische Germ40 g
-
Milch60 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Salz1 Prise
-
Staubzucker (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
341 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Nusskipferl
2 godz.
Kardinalschnitten
3 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Rumschnitten
50 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min