Urządzenia i Akcesoria
Burgenländerkipferl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
70 Stück
Składniki
-
Zucker260 g
-
Walnüsse200 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
frische Germ40 g
-
Milch60 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Salz1 Prise
-
Staubzucker (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
341 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Rumschnitten
50 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min