Urządzenia i Akcesoria
Burgenländerkipferl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
70 Stück
Składniki
-
Zucker260 g
-
Walnüsse200 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
frische Germ40 g
-
Milch60 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Salz1 Prise
-
Staubzucker (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
341 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1sa 5 dk
Sonntags-Striezel
2sa 15 dk
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1sa 10 dk
Kardinalschnitten
3sa
Polsterzipfl
2sa 10 dk
Wiener Rehrücken
3sa 40 dk
Apfelschlangerl
2sa
Waldviertler Mohnzelten
1sa 30 dk
Rumschnitten
50 dk
Mini-Schaumrollen
1sa 40 dk
Schnelle Biskuitroulade
30 dk
Linzerkipferl
1sa 50 dk