Topfen-Marillen-Strudel
TM6 TM5

Topfen-Marillen-Strudel

4.4 (55 ocen)

Składniki

  • 100 g Zucker
  • 500 g Magertopfen
  • 200 g Naturjoghurt, fest
  • 45 g Weichweizengrieß
  • 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l Milch)
  • 3 TL Vanillezucker
  • 3 Eier
  • ½ Zitrone, Schale abgerieben und Saft gepresst
  • 400 g Marillen
  • 50 g Butter
  • 4 Blätter gezogener Strudelteig aus dem Kühlregal

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1344 kJ / 321 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy