Urządzenia i Akcesoria
Topfen-Marillen-Strudel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
-
Zucker100 g
-
Magertopfen500 g
-
Naturjoghurt fest200 g
-
Weichweizengrieß45 g
-
Vanillepuddingpulver (für 0,5 l Milch)1 Päckchen
-
Vanillezucker3 TL
-
Eier3
-
Zitrone Schale abgerieben und Saft gepresst½
-
Marillen400 g
-
Butter50 g
-
gezogener Strudelteig aus dem Kühlregal4 Blätter
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
15 g
Kalorie
1344 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1h 20min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Ribiselschnitten
1h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Topfenstrudel
2h 10min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Topfenpalatschinken
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Apfelschlangerl
2h