![Powidl Powidl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FB5BC4C-CC3B-4932-BC7F-4F6FFEFE8802/Derivates/d8f5cc9b-5a90-46ac-a26c-069f71e5c651.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g frische Zwetschken, halbiert, entsteint
lub 2000 g Pflaumen, halbiert, entsteint -
¼ - ½
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ - ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 25 g Rum
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1634 kJ / 389 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Marillenröster
30min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Orangenpaste
30min
Marillennektar
2 Std.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Germknödel
1 Std.
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Ribiselgelee
55min