Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g frische Zwetschken, halbiert, entsteint
lub 2000 g Pflaumen, halbiert, entsteint -
¼ - ½
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ - ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 25 g Rum
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1634 kJ / 389 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1小时 20 分钟
Hollerkoch
2h 50min
Kirschenchutney
1h 5min
Marillenröster
30 Min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1小时 20 分钟
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillennektar
2h
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Ribiselgelee
55min
Germknödel
1 Std.
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min