![Maiseintopf Maiseintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/861A64C6-6A47-4CDE-834B-B5BCA40E00CE/Derivates/5a36c633-0f94-40d4-9e11-3f01f686b500.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 2 Zwiebeln (80 g), halbiert
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 2 EL Öl
- 800 g Gemüsebrühe
- ½ TL Salz
- 250 g Sahne
- 2 Dosen Mais (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
- 1 - 2 TL Limettensaft
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 16 Garnelen, roh, mittelgroß, ohne Kopf, mit Schale (à ca. 25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2147 kJ / 513 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Suppe
40p
Maiscremesuppe
30p
Orientalische Maissuppe
30p
Mais-Kokos-Suppe
40p
Linsen-Orangen-Suppe
35p
Mexikanische Maiscremesuppe mit Pute
40p
Feta-Cremesuppe
35p
Corn Chowder (Amerikanische Maissuppe)
35p
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40p
Königsberger Eintopf
45p
Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen
30p
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15 min