![Dessert arancia, mandorle e zafferano Dessert arancia, mandorle e zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aa502a0a-0d59-4063-b864-b51bf3d94563/Derivates/7796b097-6e24-4bde-a42a-ee27bc3046c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble allo zafferano
- 80 g di farina tipo 00
- 80 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero di canna
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 bustina di zafferano in polvere
Mousse alla mandorla e miele
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di bevanda a base di mandorle
- 20 g di miele
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
Gelatina all'arancia
- 250 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 20 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
Terminare la preparazione
- 6 mandorle pelate
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta gelato ai frutti rossi e biscotti
6 Std. 20 Min
Bignè a sorpresa
2小时
Gelato all'avocado e vaniglia
12h
Torta salata multistrato
3hod. 30min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5小时 30 分钟
Tortini di fichi
6 Std. 5 Min
Pettirosso di Natale
10min
Chutney di zucca
1h 10min
Pavlova
2hod. 45min
Profiteroles mediterranei
1h 25min
Tartufi rum e cannella (TM5)
45 分钟
Éclair come un Paris-Brest
5h