Mousse al pistacchio con crumble al cacao

Mousse al pistacchio con crumble al cacao

3.1 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 bicchieri

Składniki

Crumble al cacao
  • 50 g di farina tipo 00
  • 40 g di zucchero di canna
  • 30 g di burro morbido a tocchetti
  • 20 g di cacao amaro in polvere
Crema ai pistacchi
  • 40 g di zucchero
  • 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 50 g di latte intero
  • 50 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 35 g di burro a tocchetti
Mousse al mascarpone e pistacchio
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di mascarpone
  • pistacchi al naturale, sgusciati e spellati

Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Kalorie 605.3 kcal / 2532.5 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 103.3 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...