![Grissini al prosciutto (senza glutine) Grissini al prosciutto (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8581328A-38F4-4F68-8B22-8E72B7E98C7E/Derivates/BB073FC2-50CA-41D6-B32A-2A7FCC388DE6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
-
100
g di prosciutto cotto a fette, consentito da prontuario
lub 100 g di prosciutto crudo a fette, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Crostatine alla confettura di albicocche (senza glutine)
3 Std. 50 Min
Pane veloce (senza glutine)
1u.
Crostini multigusto (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Grissini alle erbe (senza glutine)
2 Std.
Pizzette faccina (senza glutine)
2 Std.
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min