Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
-
100
g di prosciutto cotto a fette, consentito da prontuario
lub 100 g di prosciutto crudo a fette, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2h 50min
Crostini multigusto (senza glutine)
1h 20min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Torta margherita (senza glutine)
50 min
Grissini alle erbe (senza glutine)
2 Std.
Pane veloce (senza glutine)
1 godz.
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2sa 10 dk