![Mousse di crema inglese al cioccolato Mousse di crema inglese al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE16FB81-6096-4681-B51C-63AE1142CA44/Derivates/D4586A06-E3F4-4164-8E73-D35D3C2C7E44.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g zucchero
- 250 g di panna (35% di grassi) fredda
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 32 g
Alternatywne przepisy
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente
45 min
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 min
Salsa al cioccolato
20 min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Crema inglese
15 min
Meringata
4h 30min
Panna cotta al grano saraceno
2h 35min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 Std. 15 Min
Mini cheesecake
4h 15min
Cremoso al caffè
5hod. 30min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min