Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache al cioccolato bianco
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi piccoli
Macarons
- 300 g di zucchero
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 40 g di acqua
- 150 g di farina di mandorle
- 110 g di albumi
- 2 gocce di limone
Freakshake
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di gelato al cioccolato bianco
- 130 g di latte intero freddo
- confetti al cioccolato colorati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5644 kJ / 1349 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 119.4 g
- Tłuszcz
- 88.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 min.
Macaron al cioccolato
24h
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Crema al burro al cacao
10 min.
Zucchero a velo
5 Min
Panna montata
10 min.
Glassa al burro
10 min.
Pasta di zucchero
1h 10 min.
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30 min.
Piccole lemon meringue pie
2h 35min
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min