Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 75 g di acqua
- 1 pizzico di lievito di birra fresco (la dose esatta è 0,1 g)
- 75 g di farina tipo 1 w 280 (vedere varianti) + q.b. per infarinare
Impasto
- 150 g di farina tipo 1 w 280 + q.b. (vedere varianti)
- 45 g di acqua
- 4 ½ g di sale
- 1 ½ g di lievito di birra fresco
- 45 g di cubetti di ghiaccio
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 godz.
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Baguette tradizionale
15h 35 min
Baguette
4 godz.
Pane pugliese
29h 20 min
Grissini con esubero di lievito madre
5h 5min
Ciriola romana
10 godz. 50 min
Pane barese
6 godz. 15 min
Panini rosette
23h 20min
Rosette
5h 20min
Lievito madre
72h 15min
Piadina con esubero di lievito madre
1h 50 min.