![Ciabatte (di Luca Montersino) Ciabatte (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7560B6E7-C882-4B71-AE35-E580F7B4FEED/Derivates/D460D9D2-CED9-4528-A1A3-6E9B0130CE46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 75 g di acqua
- 1 pizzico di lievito di birra fresco (la dose esatta è 0,1 g)
- 75 g di farina tipo 1 w 280 (vedere varianti) + q.b. per infarinare
Impasto
- 150 g di farina tipo 1 w 280 + q.b. (vedere varianti)
- 45 g di acqua
- 4 ½ g di sale
- 1 ½ g di lievito di birra fresco
- 45 g di cubetti di ghiaccio
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
4 Std.
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Pane barese
6 Std. 15 Min
Baguette tradizionale
15 godz. 35 min
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Panini rosette
23 Std. 20 Min
Il pane di Altamura
4 Std.
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane pugliese
29h 20min
Lievito madre
72hod. 15min
Rosette
5 Std. 20 Min
Pagnotta casereccia
5h 10min