Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake gigante
- burro q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova (da 60 g)
- 100 g di latte
- 200 g di yogurt bianco naturale
- 50 g di olio di semi di girasole
- 150 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Frosting
- 200 g di zucchero
- 60 g di burro a temperatura ambiente e a tocchetti
- 150 g di formaggio fresco spalmabile
- 300 g di mascarpone
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3150 kJ / 753 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 79.1 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolatini ai wafer e nocciole (vegan)
55 min.
Torta ai frutti esotici
8h 10 min
Danish layer cake
4h
Pasta sablé al cacao
1h 10 min.
Torta bara al cioccolato
2h 20min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 min.
Mani insanguinate
1h 15 min.
Fudge al limone e confetti all'anice
2 Std. 10 Min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5 min.
Torta marmorizzata
2h
Girelle bicolore
3h
Torta soffice al cocco
45 min.