![Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00ABED64-2238-4C74-B157-E6AB53C3B54F/Derivates/78AC6713-05A3-4ABF-91EA-44A77C3318D7.jpg)
Wersje kompatybilne
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 250 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro a pezzi
- 180 g di acqua
- 4 uova
- 300 g di zucchero
- 2 cucchiai colmi di olio di semi di girasole
- 120 g di panna vegetale
- 300 g di farina per dolci
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
- 60 g di cacao amaro in polvere
Ganache
- 300 g di fragole pulite, a pezzi
- 80 g di zucchero
- 600 g di cioccolato al latte a pezzi
- 100 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
- 100 g di fragole pulite, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al burro
10min
Blu frosting cupcake
1 Std. 30 Min
Cupcake Cappuccino
50 min
Cupcake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Cupcake di Pasqua
1 Std.
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 min
Cupcake con panna montata
55 Min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4j 30 menit
Naked cake al cioccolato
4h
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 godz.
Crema al burro al cacao
10min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 Std.