Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole

Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole

3.8 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
24 pezzi

Składniki

Cupcake
  • di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi
    250 g
  • di burro a pezzi
    250 g
  • di acqua
    180 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    300 g
  • di olio di semi di girasole
    2 cucchiai colmi
  • di panna vegetale
    120 g
  • di farina per dolci
    300 g
  • di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
    ½ bustina
  • di cacao amaro in polvere
    60 g
Ganache
  • di fragole pulite, a pezzi
    300 g
  • di zucchero
    80 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    600 g
  • di burro morbido a pezzi
    100 g
Terminare la preparazione
  • di fragole pulite, a fettine
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 458 kcal / 1916 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...