Torta fragole e Champagne

Torta fragole e Champagne

5.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Confettura di fragole e Champagne
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 20 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 270 g di fragole pulite e a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di Champagne
Fragole al forno
  • 500 g di fragole pulite e a metà
  • 75 g di Champagne
  • 10 g di zucchero
Torta
  • burro q.b.
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di cremor tartaro
  • 80 g di amido di mais (maizena)
  • 30 g di farina tipo 00
  • 130 g di zucchero
  • 4 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 2 cucchiai di acqua calda (non bollente)
Terminare la preparazione
  • 300 g di panna (35% di grassi) fredda

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 234 kcal / 986 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...