Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 120 g di farina tipo 00
- 50 g di fecola di patate
Budino alla vaniglia
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 70 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di latte intero
- 50 g di burro morbido a pezzi
Crema al burro
- 400 g di zucchero a velo
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 15 g di latte
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- 250 g di confettura di lamponi
- lamponi freschi a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2456 kJ / 587 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Cupcake con panna montata
55min
Torta bara al cioccolato
2h 20min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 Min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 Min
Cupcake gigante
1 Std. 30 Min
Cotton cheesecake
2h 45min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30 min
Torta foresta nera
3 Std.
Torta Sacher
3 Std. 30 Min