Danish layer cake

Danish layer cake

2.7 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • uova (da 60 g)
    4
  • tuorli
    3
  • di zucchero
    170 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di fecola di patate
    50 g
Budino alla vaniglia
  • di zucchero
    80 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di amido di mais (maizena)
    70 g
  • di latte intero
    500 g
  • di burro morbido a pezzi
    50 g
Crema al burro
  • di zucchero a velo
    400 g
  • di burro morbido a pezzi
    200 g
  • di latte
    15 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di confettura di lamponi
    250 g
  • lamponi freschi a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 587 kcal / 2456 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...