Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 40 g di zucchero
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 11277 kJ / 2694 kcal
- Białko
- 76.7 g
- Węglowodany
- 356.8 g
- Tłuszcz
- 106 g
- Tłuszcz nasycony
- 1057.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Biscotti cioccolato e nocciole
35 Min
Danish layer cake
4 godz.
Cookies con confetti di cioccolato colorati
1h
Fugassa veneta
4 godz.
Torta alle fragole
2sa
Torta cappuccino
2sa
Trancetti all'albicocca
1h 10 min
Biscotti latte e vaniglia
1h 35 min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2h 15min
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Torta Nua
2sa
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min