Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 120 g di spumante + q.b
- 3 tuorli
- 4 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di pandoro
- 60 g di ciliegie sotto spirito snocciolate + q.b
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1203.8 kJ / 287.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 75.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 Std. 30 Min
Amandovolo
1h 15min
Mini soufflé
1h 15min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Torrette d'anatra e gambero
40 min
Crema pasticcera
15 Min
Pasta Choux
2sa
Pan di Spagna
1h 50 min.
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3h
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Torta frangipane
1h 25min