![Charlotte al pandoro e spumante Charlotte al pandoro e spumante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68010F18-16EE-49C0-988E-C3E501FCA319/Derivates/F90ED238-8FF1-46D3-8160-DCFF6910B61C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 120 g di spumante + q.b
- 3 tuorli
- 4 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di pandoro
- 60 g di ciliegie sotto spirito snocciolate + q.b
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2h
Bignè cake
4h
Schiaccia campigliese
55 Min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Zuccotto all'ananas
7h 25min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2 Std. 40 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Antipasto di funghi e capesante
35min
Crostatine al limoncello
2 godz. 35 min
"Finta" cheesecake
1 Std. 55 Min
Crema Bimby ®
45min