Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 40 g di olio di semi di mais
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte intero
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Gelato a cocco
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 2 cucchiai di farina di cocco
Terminare la preparazione
- 100 g di crema gianduia
- farina di cocco q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pie di tacchino con patate dolci
1h 50min
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5h 30min
Torta di crêpes tiramisù
6sa 30 dk
Torta a scacchi
7h
Torta pazientina
3 godz. 55 min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4sa 45 dk
Mandorlaccio
1h 10 min.
Trancetti bigusto
1h
Cocktail al melone
10min
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3h
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 Std. 20 Min
Crostata all'amarena
2 Std.