![Braised Pork and Egg with Rice Braised Pork and Egg with Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9A04652-67CF-4791-8104-15F8C08B213E/Derivates/3829fe5e-5966-45e9-a35c-98447e323a1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice and Eggs
- 1200 g water
- 300 g rice
- 4 medium eggs
Pork Sauce
- 120 g onions, quartered
- 20 g sesame oil
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 40 g soy sauce
- 40 g mirin
- 40 g sake
- 1 tsp dried bonito flakes (see tip)
- 2 tsp sugar
- 100 g fresh green peas, cooked, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Rice Wine Chicken
30 Min