Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice and Eggs
- 1200 g water
- 300 g rice
- 4 medium eggs
Pork Sauce
- 120 g onions, quartered
- 20 g sesame oil
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 40 g soy sauce
- 40 g mirin
- 40 g sake
- 1 tsp dried bonito flakes (see tip)
- 2 tsp sugar
- 100 g fresh green peas, cooked, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Lemon Chicken
25 min
Braised pork belly
55min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
White Radish Pork Rib Soup
3h