Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping Sauce
- 1 garlic clove
- 2 Tbsp dark soy sauce
- 1 Tbsp water
- ½ Tbsp brown rice vinegar
- ½ Tbsp sesame oil
- 1 spring onion, thinly sliced (5 mm)
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp toasted sesame seeds
- 1 pinch dried chilli flakes
Pajeon
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 90 g plain flour
- 2 Tbsp cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- 180 g water
- vegetable oil, for frying
- 10 spring onions, halved lengthways
- 250 g large, raw prawns
- 1 fresh red chilli, thinly sliced
- 2 large eggs, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2568 kJ / 612 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Braised Yee Mee
30 min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 min
Miso Carbonara Udon
25 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Hotteok (Sweet Filled Pancakes)
1 Std. 50 Min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Korean Egg Bread
30 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Char Siu Pastries
6h 10min
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1h 15min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min