Pajeon (Savoury Seafood Pancake)

Pajeon (Savoury Seafood Pancake)

4.1 37 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
2 pieces

Składniki

Dipping Sauce
  • garlic clove
    1
  • dark soy sauce
    2 Tbsp
  • water
    1 Tbsp
  • brown rice vinegar
    ½ Tbsp
  • sesame oil
    ½ Tbsp
  • spring onion thinly sliced (5 mm)
    1
  • caster sugar
    1 tsp
  • toasted sesame seeds
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    1 pinch
Pajeon
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • plain flour
    90 g
  • cornflour
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • water
    180 g
  • vegetable oil for frying
  • spring onions halved lengthways
    10
  • large, raw prawns
    250 g
  • fresh red chilli thinly sliced
    1
  • large eggs beaten
    2

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 612 kcal / 2568 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...