Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce

Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce

3.6 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • Chinese vermicelli (made from mung beans or rice)
    200 - 250 g
  • water warm, for soaking
  • garlic cloves
    70 g
  • vegetable oil
    40 g
  • salt (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • sugar
    35 g
  • soy sauce
    40 g
  • rice wine
    20 g
    20 g white wine
  • water
    700 g
  • medium raw prawns, peeled and deveined
    200 - 250 g
  • flat green beans
    200 g
  • spring onions sliced (3 mm) or curled, to garnish
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1832 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...