Urządzenia i Akcesoria
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Dough
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
cornflour30 g
-
water130 g
-
vegetable oil1 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
Chicken
-
onions sliced (1 cm)80 g
-
water plus extra for cooking noodles1000 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
chicken breasts cut in pieces (2 cm)350 g
-
garlic cloves to taste8 - 10
-
sesame oil plus extra for drizzling2 ½ Tbsp
-
ground black pepper¼ tsp
Soup
-
fine sea salt1 pinch
-
spring onions thinly sliced (5 mm), for garnishing2
-
Korean chilli paste (gochujang) (opcjonalnie) for serving
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
28 g
Kalorie
1852 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 godz. 25 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Sweet And Sour Prawns
25 min