Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g cornflour
- 130 g water
- 1 Tbsp vegetable oil
- 1 tsp fine sea salt
Chicken
- 80 g onions, sliced (1 cm)
- 1000 g water, plus extra for cooking noodles
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 350 g chicken breasts, cut in pieces (2 cm)
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 2 ½ Tbsp sesame oil, plus extra for drizzling
- ¼ tsp ground black pepper
Soup
- 1 pinch fine sea salt
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm), for garnishing
- Korean chilli paste (gochujang), for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1852 kJ / 440 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Braised Yee Mee
30 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Char Kway Teow
15min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Mee Goreng Mamak
15min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Masala Squid
25 min