Urządzenia i Akcesoria
Bamia (Okra Lamb Stew)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions
Składniki
-
black peppercorns1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
coriander seeds1 tsp
-
cinnamon stick1
-
cloves1 tsp
-
yellow onions cut in quarters200 g
-
garlic cloves3
-
fresh coriander roots and leaves separated, chopped3 sprigs
-
tomatoes (approx. 4 tomatoes), cut in cubes (1 cm)450 g
-
cooking oil60 g
-
lamb shoulder cut in cubes (5 cm)600 g
-
tomato purée100 g
-
hot water200 g
-
salt1 tsp
-
lemon juice only1
-
300 g ladies' fingers, stems trimmed offbaby okra frozen300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
784 mg
Białko
30 g
Kalorie
1986 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Balado Eggplant
50 min
Masala Squid
25 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min