![Bamia (Okra Lamb Stew) Bamia (Okra Lamb Stew)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81ff9e85-6f3f-4b56-89e6-2f92cf9bebd8/Derivates/caf3dda6-7a05-4176-8136-07fb02a3f615.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp cloves
- 200 g yellow onions, cut in quarters
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh coriander, roots and leaves separated, chopped
- 450 g tomatoes (approx. 4 tomatoes), cut in cubes (1 cm)
- 60 g cooking oil
- 600 g lamb shoulder, cut in cubes (5 cm)
- 100 g tomato purée
- 200 g hot water
- 1 tsp salt
- 1 lemon, juice only
-
300
g baby okra, frozen
lub 300 g ladies' fingers, stems trimmed off
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 474 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 784 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2ч. 20 мин.
Indian Pilaf Rice
1 godz.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Ghee Rice
1h 15min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min