Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 1000 g water
- 20 g cooking oil
- 50 g onions, cut in halves
- 3 stalks curry leaves, deveined
- 1 green chilli, deseeded, sliced
- 1 tomato, cut in wedges
- 1 tbsp chilli paste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 595 mg
Alternatywne przepisy
Idli
15 Std. 40 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Dashi - Japanese stock
Brak ocen
Paneer
4h 5min
Paneer tikka pizza
2h
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Mutton Peratal
1h 25 min
Vegetable Sambar
35 Min
Rasam
20 Min
Mango Lassi
5 Min