![Potato Peratal Potato Peratal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6fd56fa5c96dab9098f615fe8e3861c1/Derivates/c442bf535129b2fb0a9e2071ef95b2cecf398d68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 1000 g water
- 20 g cooking oil
- 50 g onions, cut in halves
- 3 stalks curry leaves, deveined
- 1 green chilli, deseeded, sliced
- 1 tomato, cut in wedges
- 1 tbsp chilli paste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 595 mg
Alternatywne przepisy
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Idli
15h 40min
Curry Mee
30 Min
Chapatis
1 Std.
Savoury Vegetarian Rice
35min
Indian Pilaf Rice
1 Std.
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Vegetable Sambar
35min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Rasam
20 min