Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra to soak1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
oil2 Tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion halved½
-
dried bird's eye chilli2 - 4
-
dried fennel seeds1 tsp
-
flaked coconut1 Tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45min
Lemongrass Tempeh
1h 15min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Chapatis
1h 30min
Sambhar
1h 5min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Masala Chai
15min
Chai Masala (Masala Tea)
15min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Chana Masala
45min