Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra to soak1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
oil2 Tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion halved½
-
dried bird's eye chilli2 - 4
-
dried fennel seeds1 tsp
-
flaked coconut1 Tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Aloo Gobi
20 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Puri
35 min
Masala Chai
15 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 min