Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra to soak1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
oil2 Tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion halved½
-
dried bird's eye chilli2 - 4
-
dried fennel seeds1 tsp
-
flaked coconut1 Tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Masala Squid
25 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Puri
35 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min