![Chickpea Sundal Chickpea Sundal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89cb9cef-34f4-4bf0-8eac-02a6a51e53de/Derivates/11d7b80e-6cca-43c9-9f3e-e20ea2c03607.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried chickpeas
- 1000 g water, plus extra to soak
- 1 tsp fine sea salt
- 2 Tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ red onion, halved
- 2 - 4 dried bird's eye chilli
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 Tbsp flaked coconut
- 12 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 601 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Indian Pilaf Rice
1 Std.
Lentil Curry (Dahl)
30min
Chapatis
1 godz. 30 min
Aloo Gobi
20 dk
Sambhar
1ωρ. 5 λεπτ.
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Idli
15 Std. 40 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15 dk
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 dk