Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle mandorle
- 170 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 1
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 150 g di burro a pezzi
- 1 albume
Crema al burro
- 120 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 586 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35min
Piccoli pandori con gocce di frutta
10 godz.
Biscottini alle mandorle
35min
Biscotti al profumo di arancio
2h
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Crema pasticcera
15 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Torta cappuccino e caramello
2h
Savoiardi morbidi
40min
Pandoro
12u.
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min