Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 80 g di farina manitoba
Impasto
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 45 g di zucchero semolato fino
- 100 g di uova, sbattute (circa 2 uova)
- 10 g di miele
- 140 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 420 g di farina manitoba
- 70 g di uvetta, ammollata nel Rum per 10 minuti e strizzata
- 40 g di pinoli sgusciati
- 10 g di sale
Termine della preparazione
- 1 uovo
- 50 g di panna (35% di grassi)
- farina manitoba q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1h 30 min.
Crescia al formaggio
3h 10 min.
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Panpepato
25u. 40min
Torta al testo
1h
Ciambella ciociara
3h
Ciaramicola
1h
Pizza di pasqua dolce
3h
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Maritozzi
11h