![Maritozzo romano Maritozzo romano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A171D2E8-8032-4761-A760-4DBEF7DC32E2/Derivates/7B513934-5DB2-4E1B-98B5-0FE9F4BC7865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 80 g di farina manitoba
Impasto
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 45 g di zucchero semolato fino
- 100 g di uova, sbattute (circa 2 uova)
- 10 g di miele
- 140 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 420 g di farina manitoba
- 70 g di uvetta, ammollata nel Rum per 10 minuti e strizzata
- 40 g di pinoli sgusciati
- 10 g di sale
Termine della preparazione
- 1 uovo
- 50 g di panna (35% di grassi)
- farina manitoba q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema fritta alla veneziana
1 godz. 30 min
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Castagnole
1 godz. 20 min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Ciambelline al vino rosso passito
1hod.
Crescia al formaggio
3klst 10 min
Maritozzi
11 Std.
Ciambellone alla frutta secca
55min
Ciambelle di Carnevale
4h 5 min
Torta al testo
1hod.
Ciambelline al vino rosso
1hod.